DAK:s European Daytrip

DAK gör en omvänd Brexit !!!

Under tio år sedan 2008 har vi kört British Daytrip så nu är det dags för förändring. BDT blir EDT, European Daytrip. Inte nog med det. Vi får även hjälp av MG-klubbens Dalecarlia center.

Precis som tidigare upplägg kör vi efter en roadbook, väganvisningar som delas ut strax före start. Det innehåller inga tävlingsmoment utan utmaningen ligger i att följa noterna och att njuta av turen.

Lunch och fika brukar anordnas samt att arrangörerna bruka ordna med ett studiebesök med målsättningen att det inte ska vara fordonsrelaterat.

När det var dags för det 9:e BritishDaytrip hade vi fjolårets regn i minne så väderleksprognoserna kollades tätt inför den 29:e maj. Vid samlingen klockan 9 kom det några droppar men det slutade under tiden vi satt inne på Gammelgårdens café och drack kaffe och åt en smarrig smörgås. Vid klockan 10 var det dags att med roadbooken i högsta hugg ge sig iväg.

Färden gick via Domnarvet, Ornäs, Aspeboda, Billingsnäs, Valsansjöarna, Rönnäs, Gopa för att avslutas i Sågmyra. Här blev det tid för en god lunch samt ett mycket givande studiebesök i museet där vi fick höra berättelsen om Tidstrandsepoken. Efter det fanns tid för lite shopping och sedan serverades det kaffe och kaka.

 

 

 

 

 

 

 

 
    DALARNES AUTOMOBILKLUBB

    LINSLAGARVÄGEN 4

    791 61 FALUN

    079-341 29 48

 

  LOKALEN@D-A-K.SE

Kontakta webansvarig

E-Post