DAK:s Grånäsrally

 

Grånäs-Ivar Larsson är en sann entusiast när det kommer till fordon. Hemma hos familjen Larsson finns de flesta fordon, både åkbara och icke åkbara. Allt från traktorer, mopeder, lastbilar, vanliga entusiastfordon och någon gammal husvagn till Ivars stora intresse - gengasfordon! Vad gör då den lilla byn strax utanför Dala-järna så komplett? Jo den har ett alldeles eget rallyt som sedan 1993 körts årligen med start och målgång vid hembygdsgården i Grånäs. Grånäs-Ivar är den aldrig tröttnande rallygeneralen som årlig anordnar vetanrallyt där alla fordon platsar. Sedan några år har Ivar möjligheten att njuta av folket, bilarna och avgaserna då den yngre generationen tagit över taktpinnen för själva rallyt.

Klasserna är uppdelade mellan fordon och MC/moped med både individuella förare och hela familjer som deltar. Rallyt har under åren haft lite olika bansträckning men räkna med en tur på ca 3 mil och ett antal stopp på vägen. Vi rör oss i trakterna i och kring Dala-järna och Vansbro. Under färden passerar ni flera byar och hastigheten är låg i försommarblom!  Du som tävlande samlar poäng genom att svara rätt på ett antal frågor och utföra förarprov på vägen, under din resa träffar du flertalet funktionärer som kan hjälpa dig med råd och vägledning både när det kommer till kartläsning och fordonstekniska bekymmer. Givetvis är körsträckningen utmärkt med skyltar och du får också en karta vid start som du kan följa.

Vi räknar med att rallyt tar ungefär 2 timmar från start till målgång och när ni är tillbaka i Grånäs finns det alltid något gott att fika med i kaffestugan där fantastiska funktionärer ställer upp. Då vi har individuell start tar det oftast en liten stund innan alla ekipage är tillbaka och viss väntetid kan förekomma. 
Vårt rally går på vanligt trafikerade vägar så viss risk finns för köbildning, se därför till att ta fikakorgen till hands hela vägen så kan vi alla njuta av er bra dag oavsett väder och vind! 
Har du svårt att bestämma dig? Vill du vänta in väderleken innan du åker? Inga problem, här kan du anmäla dig i förväg eller anmäla dig på plats! Prisutdelning sker ungefär kl 14:00. Alla deltagande ekipage får pris och det mest ärofyllda är givetvis vår vandringpokal för vinnaren i fordonsklass.

2016 kördes Grånasrallyt som ett Klubbrally

Resultat 2015

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    DALARNES AUTOMOBILKLUBB

    LINSLAGARVÄGEN 4

    791 61 FALUN

    079-341 29 48

 

  LOKALEN@D-A-K.SE

Kontakta webansvarig

E-Post