DAK:s British Daytrip

Ett rally för engelska fordon som anordnats sedan 2008. BDT som det även kallas körs efter en roadbook, väganvisningar som delas ut strax före start. Det innehåller inga tävlingsmoment utan utmaningen ligger i att följa noterna och att njuta av turen.

Lunch och fika brukar anordnas samt att arrangörerna bruka ordna med ett studiebesök med målsättningen att det inte ska vara fordonsrelaterat.

Nu var det dags för det 9:e BritishDaytrip och med fjolårets regn i minne så kollades väderleksprognoserna tätt inför den 29:e maj. Vid samlingen klockan 9 kom det några droppar men det slutade under tiden vi satt inne på Gammelgårdens café och drack kaffe och åt en smarrig smörgås. Vid klockan 10 var det dags att med roadbooken i högsta hugg ge sig iväg.

Färden gick via Domnarvet, Ornäs, Aspeboda, Billingsnäs, Valsansjöarna, Rönnäs, Gopa för att avslutas i Sågmyra. Här blev det tid för en god lunch samt ett mycket givande studiebesök i museet där vi fick höra berättelsen om Tidstrandsepoken. Efter det fanns tid för lite shopping och sedan serverades det kaffe och kaka.

Deltagarna verkade riktigt nöjda och det sporrar ju arrangörerna att börja fundera på 10-års jubileet nästa år.

Se bilder

British Daytrip 2018

När: Kommer senare

Var: Kommer senare

Kostnad: Kommer senare

Frågor besvaras av Svante 076-801 75 06 el Leif 070-217 52 90

Anmälan British Daytrip


Bocka i rutan innan du trycker på skicka

Om det kommer upp en ruta med bilder så klickar du på de som det frågas efter.