DAK:s Rallyalternativ

Nu när tiderna är som dom är och vi inte kan anordna våra rallyn som brukligt tänkte vi tipsa om alternativ så att ni kan få trevliga utflykter i alla fall.

Om ni har fler idéer så kontakta styrelsen så lägger vi upp det här och på facebook.

GPS-quiz

Från Johanna Nyström har vi fått följande kanonidé.

Tipsrunda

Vill du ha en anledning att ut och rasta finbilen? Känns avsaknaden på rallyn allt för stor?

Nu har jag lagt upp en digital tipsrunda runt Siljan, med stopp på några vackra platser, precis som det ska vara på ett rally. Ni kan åka när det passar er bäst, när vädret är som soligast och ta allt i ert eget tempo. Det är gratis och går inte på tid.

Hur går det till?

För att vara med behöver man ladda ner appen "GPS Quiz"

Android: Till Appstore

Apple: Till Appstore

och sen ta sig till startpunkten.

Väl på plats trycker ni på "Tipsrundor i närheten" och sen den lilla pilen i högra nedre hörnet. Rundan visas när man befinner sig max 50m från startplatsen. En karta visar var frågorna finns och de dyker upp med ett pling när man befinner sig på platsen för markören. Första frågan finns på startplatsen. För att allt ska funka, klicka ja när appen frågar om tillåtelse att läsa av er plats och ha mobildata påslaget.

Jag har lagt upp tre olika startpunkter;

Mora - Kajenparkeringen

Rättvik-Framför kyrkan

Leksand - (Längst ner på parkeringen vid gamelgården)

Det är dessvärre inga priser (mer än äran), inga kontrollanter och inga medtävlanden att småprata med vid kontrollerna men jag tror det kan bli ganska trevligt ändå 🌞 Ta med en stor fikakorg, för det finns gott om fina platser för picnic efter vägen. Skriv gärna om det är några oklarheter och kör försiktigt! Ps. Det blir roligare om vi låter bli att googla.. Svaren visas efter att ni svarat på sista frågan.

Geocaching

En digital skattjakt som fungerar i stora delar av världen.

Med din telefon letar du skatter som andra gömt, ofta på lite speciella ställen som man annars inte skulle besökt. Alla åldrar kan deltaga så ta med barnbarnen och ge er ut på äventyr.

Bestäm er för en stad ni vill besöka, ta fram telefonen och leta upp en cach (skatt) och starta sökandet.

 

Läs mer hur det går till på: https://www.geocaching.com/play